wo 9 dec 2020
19:30 uur

Kleine Zaal
Jongerentheater

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:00 uur

€ 17.50

DOX - DIEHELEDING

1001

Oude Arabische verhalen als energieke, theatrale hiphoptracks
Powered by DOX


DIEHELEDING blaast met aanstekelijk plezier nieuw leven in de magische vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Anderhalf uur aan verhalen wordt in korte, theatrale hiphoptracks vertaald. Het hiphop-theatercollectief mixt elementen uit Arabische hiphop, sensuele beats, storytelling en spoken word tot een broeierige oosterse nacht. Denk dikke beats en zachte matrassen: een hiphop-feest als ode aan een van de mooiste verhalen uit de geschiedenis.

Duizend-en-een-nacht is een oeroud Arabisch verhaal. Nadat koning Sjahriaar bedrogen is door zijn vrouw, huwt hij iedere nacht een nieuwe vrouw en veroordeelt haar 's ochtends ter dood. Tot hij de mooie Scheherazade treft. De verhalen die zij vertelt, zijn zo spannend dat de koning iedere nacht een nieuwe vertelling wil horen. Zij houdt het 1001 nachten (dat is bijna drie jaar!) vol, tot de koning verliefd op haar wordt en voor altijd met haar trouwt. DIEHELEDING vullen de verhalen van Scheherazade met eigen verhalen en stellen zichzelf de vraag: welk verhaal moet je vertellen om niet te sterven?

In een enthousiaste recensie schreef Theaterkrant: “Deze voorstelling is een trefzekere ode aan het vertellen van verhalen. Dit is een eigentijds en eigenzinnig collectief, dat we zeker in de gaten moeten houden.”

Hiphop-theatercollectief DIEHELEDING maakt vanuit hun liefde voor hiphop voorstellingen die klinken als een muziekalbum. Ze schrijven raps, personages, scènes en muziek. Iedere show is een dansfeest met dikke beats en intelligente taalspelletjes.

Regie Jip Vuik
Spel Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Dalorim Wartes, Nick Livramento Silva en Merel Pauw

Drankje niet inbegrepen


Bekijk hier de corona maatregelen in De Goudse Schouwburg
 

U kunt hier uw reactie plaatsen