wo 4 mrt 2020
20:00 uur

Grote Zaal
Muziek
theaterconcert

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:25 uur

1e rang€ 27.50
2e rang€ 25.50
3e rang€ 15.25

Hadewych Minis & Matangi Quartet

Hadewych Doet De Dames

Na de succesvolle one woman show ‘Minis Plus’ - die haar onder andere naar een uitverkocht Carré bracht - komt Hadewych Minis terug met ‘Hadewych doet de Dames.’ In dit theaterconcert zingt Hadewych ruim een eeuw aan songs van Nederlandse zangeressen. Van 1909 tot 2019. Van Anouk tot de Zangeres Zonder Naam. Van Zwarte Riek tot Sevdaliza.

In de afgelopen eeuw bereisden zo’n slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor ca. 12.500 liedjes. Minis speurde in deze berg muziek naar liedjes die haar raakten, liedjes die tijdsbeelden markeerden, liedjes die vergeten zijn, liedjes die iedereen kan meezingen en liedjes die niemand kan meezingen terwijl het eigenlijk leuk zou zijn als dat wel zo was. 

Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met bassist/arrangeur Marijn van Prooijen en drummer Leon Klaasse, laat Hadewych U kennis maken met 22 vrouwen die zingend hun beklag doen, hun hart uitstorten, het leven vieren of gewoonweg zeggen dat ze van iets of iemand houden. 

“Wordt het bestaan je als geheel, incidenteel, weer wat te veel
Mijn hemel, wring dan de tranen uit je keel…”

Uit “Zing Dan” / Jenny Arean.


www.hadewychminis.com

Een hele mooie voorstelling van Hadewijch,de arrangementen zijn werkelijk van wereldklasse. Een super band.die.haar muziek nog.beter laat uitkomen Echt een voorstelling sie je alle.emoties laat beleven.

- Franklin

Een fijne uitvoering met veel wisselende melodieën. Goed gearrangeerd en met een geweldige cast.

- Simon Roelofs

Heel goede verrassende voorstelling. Prachtige arrangementen. Had veel meer toeschouwers verdiend. Top Hadewych!

- Betha Flantua

Mooie voorstelling. Prachtige arrangementen; voortreffelijk gezongen en begeleid. Minpuntje de veelal te harde versterking van het Matangi kwartet, waardoor de oorspronkelijke klank verloren ging.

- Swets

Een ketting van mooie liedjes met een aantal schitterende sieraden en prachtige pareltjes gemaakt door alleszinger en alleskunner hadewych( ff een drumsolootje met verkeerde hand) aangevuld met de mooie,warme klanken van het matangi quartet.

- frans hilgeman

Hadewych en Matangi Quartet een fantastische combinatie. Hadewych laat zien wat een geweldige zangeres ze is in de prachtige voorstelling die zeker meer publiek verdiend. Voor mij wederom een mooie avond uit.

- Hugo

U kunt hier uw reactie plaatsen