di 3 mrt 2020
20:00 uur

Grote Zaal
Toneel
tragedie

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:50 uur

1e rang€ 26.50
2e rang€ 24.50
3e rang€ 14.75

Othello

Het Nationale Theater

De bejubelde Shakespeare-hit uit 2018 is terug, nu in de Grote zaal! Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Daria Bukvic brengt een eigenzinnige bewerking van ‘Othello’ waarin racisme centraal staat. Er wordt gespeeld op het scherpst van de snede. Confronterend en met een vleugje humor. Daria is sinds 2017 regisseur bij Het Nationale Theater en maakte eerder ‘Nobody Home’, ‘Melk & Dadels’ en ‘Onze Straat’.

Regie en bewerking Daria Bukvić
Vertaling/bewerking Esther Duysker
Muziek Wilko Sterke
Acteurs Werner Kolf, Rick Paul van Mulligen, Jord Knotter, Martijn Nieuwerf, Melody Klaver, Charlie Dagelet, Mark Lindeman en Claire Hordijk.

Hele voorstelling op “puntje vd stoel†gezeten. Echt zo zo goed! Wat een prachtige voorstelling.

- Anne Kamphuis

Inleiding en Voorstelling bezocht met mijn dochter. We waren zeer onder de indruk, zowel van het spel alsmede van de integere manier waarop zowel de problematiek van racisme als ook die van een liefde tussen een zwarte man en een blanke vrouw werd neergezet, terwijl het ook duidelijk een Shakespeariaans stuk bleef.

- Albert Goedkoop

Op 3 maart Othello bezocht. Top voorstelling met een prima cast, je kon een spel horen vallen. Boeiend van begin tot het einde .Al vaker in de Goudse geweest maar wat is het toch een gezellig en warm theater!!

- Leslie Toorop

Indrukwekkende nieuwe versie van een bekend verhaal. Prachtige uitwerking door deze regisseuse! Indrukwekkend slot!

- Peter Aalstein

Wat een geweldige voorstelling. We hebben genoten van het spel van de jonge, briljante cast, maar ook van het uitgekiende, schitterende toneelbeeld. Zijn er meer dan 5 sterren uit te delen? Een van de hoogtepunten van ons theaterseizoen!

- Lia Thorborg

U kunt hier uw reactie plaatsen