Express Yourself

Express Yourself: een project waarin Goudse jongeren worden uitgedaagd om zichzelf te laten zien door middel van verschillende urban podiumkunsten; dans, muziek, rap en spoken word.

Tijdens dit project worden Goudse jongeren uitgedaagd elkaar te ontmoeten, zich te laten inspireren door- en te leren over kunst en cultuur. Om vervolgens onder begeleiding van een creatief leider en topdocenten hun talenten en capaciteiten op het gebied van podiumkunsten te ontwikkelen, zichzelf te laten zien én hun verhaal te laten horen aan de stad.

Voor iedereen tussen de 15 en 21 jaar

Het project bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Masterclass- & workshopweken, gratis programma waarin jongeren verschillende urban podiumkunsten kunnen ontdekken door workshops en inspiratiesessies van grote namen uit de scene.

  • Maandelijkse bijeenkomsten, in de periode mei t/m september wordt er elke maand een activiteit georganiseerd voor en met jongeren.

  • Intensive traject met eindvoorstelling, een periode van 8 weken waarin een geselecteerde groep jongeren de kans krijgen om hun eigen verhaal te vertellen in een eigen productie. Een voorstelling die zij samen met een theatermaker en andere professionals ontwikkelen.

  • Bootcamp en audities, de jongeren die enthousiast zijn geworden kunnen in het najaar auditie doen voor het intensive traject dat hierboven staat beschreven. Als onderdeel hiervan kunnen deze jongeren deelnemen aan een bootcamp. Hier worden ze klaargestoomd voor hun auditie.

Gratis!

Alle onderdelen zijn helemaal gratis, iedereen tussen de 15 en 21 kan en mag meedoen! Het enige dat je mee hoeft te brengen is de nodige interesse en motivatie.

Benieuwd wat er nu allemaal te doen is? Bekijk dan de Jongeren agenda.

Hou deze pagina en de Instagram van @expressyourself0182 goed in de gaten om niks te missen.

Première

In 2022 is het project van start gegaan. Het resultaat? Ruim 180 jongeren namen deel aan de masterclasses en workshops! Daarvan deelden 20 jongeren hun verhaal tijdens de eindvoorstelling in de Goudse Schouwburg. Kijk hier de première terug »

Express Yourself is een samenwerking tussen Gro-up Buurtwerk en de Goudse Schouwburg. Mede mogelijkgemaakt door VSB-Fonds en Gemeente Gouda.