Express Yourself

Express Yourself: een project waarin Goudse jongeren worden uitgedaagd om zichzelf te laten zien door middel van verschillende urban podiumkunsten; dans, muziek, rap en spoken word.

In de meivakantie van 2023 gaven bekende artiesten en dansers gratis workshops en inspiratiesessies aan jongeren tussen de 14 en 25 jaar. De Goudse Schouwburg en Gro-up buurtwerk boden jongeren letterlijk een podium om hun verhaal te delen en hun talent te laten zien.

Talentontwikkeling

Deze week is een ervaring waar jongeren kennis maken met verschillende podiumkunsten. Het is de derde keer dat de Goudse Schouwburg en gro-up buurtwerk het project Express Yourself organiseren. “Het was weer fantastisch om te zien hoe jongeren zich uiten op het podium”, vertelt programmamaker Jocelyne van Groningen. “In Gouda loopt veel talent rond. Er zijn maar weinig kansen om dit te laten zien. Of te ontdekken. Met Express Yourself geven we ruimte voor jong talent.”

Volgens Jocelyne zijn veel jongeren na de lockdownperiode op zichzelf aangewezen geraakt. “Terwijl juist de verbinding met elkaar de maatschappij laat werken”, vertelt ze. “Daarom moedigen we community building aan, waar jongeren samenkomen en hun interesse in dans en muziek met elkaar delen.&rdquo

URBAN WEEK Express Yourself

Laat je inspireren op het gebied van zang, dj'en, dans, rap, graffiti en meer tijdens de URBAN WEEK van Express Yourself! Er is voor iedereen iets te beleven in de Goudse Schouwburg deze herfstvakantie. Leer de basis van beats maken met Soundflow, stap achter de draaitafel met de DJ van Broederliefde of ontwikkel je graffiti technieken samen met Goudse legend Rasta. Ook aan zangers, dansers en rappers is gedacht met een aantal grote namen op de line-up. Als afsluiter bouwen we de Schouwburg om tot nachtclub voor een dikke afterparty.

Programma

Bekijk het programma hieronder. Zit er iets voor je bij? Meld je dan gratis aan. Je kan aan zoveel workshops meedoen als je wil.
Let op: vol is vol. Zie je iets leuks, meld je dan meteen aan om zeker te zijn van een plekje.

Maandag 16 oktober

 • 15:00 Dansworkshop door Sheree (locatie Cultuurhuis Garenspinnerij)
  Each one teach one, een bekend hiphop gezegde. Iets wat Rotterdamse choreograaf Sheree met passie doorvoert in haar workhops. Maakt niet uit hoeveel (of weinig) ervaring je hebt, iedereen kan mee doen en gaat met wat nieuwe skills naar huis!

Dinsdag 17 oktober

 • 15:00 Graffiti workshop DEEL1 door Rasta
  Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag met een spuitbus onder begeleiding van Goudse graffiti legende Rasta. Wil je ook bij DEEL 2 zijn? Meld je dan apart aan. Protip: doe geen nieuwe kleding aan.

 • 19:30 Zang workshop door Des'ray
  Ben jij een geboren zanger(es)? Ontwikkel je talent en sluit aan bij de zangworkshop van de bizar getalenteerde Des'ray. Ook als je met wat minder talent bent gezegend, maar wel plezier hebt in zingen ben je natuurlijk welkom.

Woensdag 18 oktober

 • 15:00 Producer workshop door Soundflow
  Wil jij leren producen? Dan wil je hier zeker bij zijn. Soundflow maakte beats voor o.a. Broederliefde, Mula B, Lijpe en Boef en komt naar Gouda om jou een spoedcursus 'beats tikken' te geven.

 • 20:00 Rap inspiratiesessie met KM van SFB
  Fan van SFB? Wij ook! Speciaal voor jou komt SFB-lid KM naar Gouda om te praten over zijn muziek en carrière. Een intieme setting met ruimte voor al je brandende vragen.

Donderdag 19 oktober

 • 15:00 DJ Inspiratiesessie met Edson de DJ van Broederliefde
  De DJ van Broederliefde weet precies hoe hij de crowd meekrijgt. Wil je weten hoe het écht is om DJ te zijn? Kom langs en laat je inspireren door Edson Caeser.

 • 17:00 Graffiti workshop DEEL 2 door Rasta
  Vervolg op de graffiti workshop van dinsdag. Wil je bij allebei aanwezig zijn? Geef je dan voor allebei de workshops op.

AFTERPARTY (16+)
We sluiten de URBAN WEEK goed af met een banger afterparty. Kom lekker losgaan op alle hits van nu samen met Adventureboy. De Schouwburg wordt omgebouwd tot dikke club, iets wat we nooit eerder hebben gedaan... Dat wil je niet missen! Ken je de basics van DJ'en? Stap dan zelf nog achter de draaitafel.

Aanmelden

Aanmelden gaat via Gro up »

Première 2022

In 2022 is het project van start gegaan. Het resultaat? Ruim 180 jongeren namen deel aan de masterclasses en workshops! Daarvan deelden 20 jongeren hun verhaal tijdens de eindvoorstelling in de Goudse Schouwburg. Kijk hier de première terug »

Express Yourself is een samenwerking tussen Gro-up Buurtwerk en de Goudse Schouwburg. Mede mogelijkgemaakt door VSB-Fonds en Gemeente Gouda.