Gouden Dans

Eenzaamheid op afstand houden bij ouderen, dat is de missie van Gouden Dans. Dat doen we door kwetsbare en minder kwetsbare ouderen mee te nemen in een onvergetelijke ervaring: samen een danstheatervoorstelling maken.

In vijftien dansrepetities leren senioren onder leiding van een professionele choreograaf de Cubaanse Danzon. Deelnemers vertellen hun eigen, unieke verhaal, verpakt in een Cubaanse Dans. Tijdens het repetitieproces leren de deelnemers al dansend nieuwe mensen kennen en ontstaan vriendschappen. Ook de fysieke meerwaarde voor de deelnemers is groot: een betere conditie, een betere houding, minder wankel en minder fysieke klachten. Op zaterdag 10 juni is het zover, dan wordt de voorstelling met aansluitend een danssalon gepresenteerd in de grote zaal.

Gouden Dans in Gouda

Gouden Dans is inmiddels verspreid over Nederland al 12 keer eerder uitgevoerd. In samenwerking met Gemeente Gouda en Kwadraad Maatschappelijk Werk organiseren wij dit jaar voor de eerste keer danslessen voor senioren in Gouda. Wegens het enorme succes en de vele aanmeldingen voor de danslessen volgt zeker een tweede editie!