Vacature Programmamakers

Stichting Schouwburgcomplex Gouda exploiteert zowel de Goudse Schouwburg als Cinema Gouda. Beide uitgaansgelegenheden bieden wekelijks een groot aantal voorstellingen, films en activiteiten voor een divers publiek uit Gouda en omgeving. De Goudse Schouwburg toont ruim 300 theatervoorstellingen per jaar en Cinema Gouda vertoont 7 dagen per week een breed aan scala aan films in 6 zalen.

De Goudse Schouwburg is een belangrijk stadspodium voor de podiumkunsten. Wij tonen een selectie uit het landelijke aanbod, we bieden programma samen met stedelijke partners en we zoeken de combinatie met het filmaanbod in onze cinema. Binnen de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda werkt het programmering- en marketingteam nauw met elkaar samen bij het maken van keuzes uit het stedelijk en landelijke podiumaanbod.

Ter uitbreiding van ons team en ter versterking van onze rol als Podium van de Stad zoeken we een creatieve en enthousiasmerende Programmamaker Stad en een Programmamaker Jongeren. Die niet bang zijn voor vieze voeten, die niet snel nee als antwoord accepteren.

Programmamaker Stad en een Programmamaker Jongeren (v/m/x)

beide voor gemiddeld 24 uur per week

Met onze programma’s willen we aansluiten bij maatschappelijke en actuele trends en ontwikkelingen. Als Programmamaker Stad of Jongeren werk je nauw samen met de programmacoördinator en de directeur en ben je medeverantwoordelijk voor het stevige profiel als Podium van de Stad.

Wat ga je doen:
> Je initieert, ontwikkelt en realiseert nieuw programma met maatschappelijke en culturele organisaties uit het sociaal domein en/of onderwijsorganisaties, waarbij ontmoeting, verbinding, verdieping en vermaak centraal staan.
> Je ontwikkelt randprogramma bij bestaande voorstellingen en concerten. Dit contextprogramma versterkt en verdiept het reguliere programma op inhoud en publiekswerking.
> Je zoekt naar relevante doelgroepen voor de maatschappelijk geëngageerd voorstellingen in het seizoenprogramma. Alles met als doel een jonger, diverser en inclusiever publiek.

Wat vragen we:
> Je bent communicatief, verbindend en empathisch.
> Je bent een aanpakker en werkt en denkt oplossingsgericht.
> Je hebt een groot hart voor cultuur en een groot hart voor de stad Gouda en haar inwoners.
> Je volgt de actualiteit en maatschappelijke trends en weet deze te vertalen naar programma.
> Je onderhoudt warme contacten met allerlei verschillende doelgroepen en je levert een actieve bijdrage aan het bereiken van hen.
 > Daarnaast ben je ook in staat om relevante subsidies binnen te halen.

Voor het opzetten van projecten werk je o.a. samen met de stadsprogrammeur van de C4 (4 grootste Goudse instellingen) en ons productie- en marketingteam.

Je hebt een HBO/WO opleiding in de sfeer van de functie (maatschappelijk, creatief, social design), minimaal 3 jaar werkervaring en staat open voor veel bijleren in de praktijk.

Wat bieden we jou:
Salaris in schaal 6 van de cao Nederlandse Podia, mede afhankelijk van leeftijd en ervaring
Werken in een theater en cinema met ambities in een stad met ambities
De mogelijkheid om samen met je collega’s echt impact te maken
Meer dan 300 voorstellingen en projecten per seizoen
Een dienstverband van 24 uur, in eerste instantie voor 1 jaar, daarna vast
Veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Interesse?
Wij zoeken actief naar nieuwe collega’s die vanuit verscheidenheid in afkomst en achtergrond een kleurrijk palet aan talenten met zich meebrengen.
We zien jouw sollicitatie met motivatie en CV vóór 1 november 2022 tegemoet via vacature@goudseschouwburg.nl onder vermelding van vacature Programmamaker.
Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je terecht bij Tineke Maas, directeur t.maas@goudseschouwburg.nl of telefonisch: 0182 513 353.