Theater vanuit je luie stoel

Vanwege de tijdelijke sluiting kunnen wij niemand ontvangen en laten genieten van een avondje ontspannen, lachen, meezingen, ontroering en/of inspiratie. Het goede nieuws is dat we werken in een zeer creatieve sector en de initiatieven op theatervlak als paddestoelen uit de grond schieten: Genieten kan dus wél vanuit de luie stoel. Met een wijntje, schaaltje bitterballen en de benen omhoog.

Via deze websitepagina blijf je op de hoogte van de livestreams van artiesten en geven we tips over shows op de diverse streamingsdiensten.

THEATER THUIS

Kijk online naar de grappigste voorstellingen op TheaterThuis. Voor 9,95 euro per maand kijk je online naar recente producties en voorstellingen van vroeger. Geniet van drieëntwintig voorstellingen van Youp van 't Hek of alle shows van Theo Maassen, Dolf Jansen en Arie & Silvester. Het aanbod loopt uiteen van cabaret tot toneel en muziektheater, en als je goed zoekt zelfs wat opera, dans en musical. Geniet van nieuwe, opkomende talenten tot Nederlands bekendste theatermakers. Elke week worden er nieuwe voorstellingen toegevoegd. Je abonnement is ieder moment opzegbaar en de eerste twee weken kijk je gratis.

Theaterflix toont theaterregistraties van theatergezelschappen in Nederland. Theaterflix is vijf jaren geleden begonnen als start-up door Tony Minnema en Emile Ripke. Met het doel om zoveel mogelijk bestaande theaterregistraties die in de archiefkasten zijn blijven liggen bijeen te brengen en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Op deze manier krijg je de kans om kennis te maken met voorstellingen die je niet eerder hebt kunnen zien. (5,00 euro per maand)

CABARET OP NETFLIX

Daniël Arends - Carte blanche / De zachte heelmeester / Blessuretijd
De Partizanen - Welkom in Partizanie
Hans Teeuwen - Spiksplinter
Javier Guzman - Ga-Bie-Jer
Lenette van Dongen - Tegenwind
Lebbis - De Bovengrens
Peter Pannekoek - Zacht van Binnen / Later was alles beter
Rayen Panday - Niet Verder Vertellen
René van Meurs - Even goede vrienden
Ronald Goedemondt - De R van Ronald / Geen Sprake Van / Numero Uno / Binnen de Lijntjes
Soundos El Ahmadi - Soundos, Aangenaam
Tim Fransen - Het Failliet van de Moderne Tijd / Het Kromme Hout der Mensheid
Najib Amhali - I Amhali
Patrick Laureij - Dekking Hoog / Nederlands Hoop
Pieter Derks - Spot
Velhuis & Kemper - Geloof Ons Nou Maar
Theo Maassen - VANKWAADTOTERGER
Jochem Myjer - De rust zelve / Adéhadé / Even geduld a.u.b.
Emilio Guzman - Alle mensen verzamelen
Sara Kroos - Van Jewelste

THUISKIJKTIPS OP NPO

Alex Klaasen e.a. - De Alex Klaasen Revue Showponies / De Alex Klaasen Revue - Showponies 2
Rundfunk - Wachtumsschmerzen
Eva Crutzen - Opslaan als
Sanne Wallis de Vries - Gut (NPO+)
Sven Ratzke: Songs in a Cabaret
Lenette van Dongen - Hoogseizoen / Tegenwind
Fabian Franciscus - Vlafeest (NPO+)
Wim Helsen - Het uur van de prutser

VOOR KIDS

Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform waar mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Na aankoop van een voorstelling voor €2,99 kun je deze binnen 48 uur zo vaak bekijken als je wilt.
Op het YouTube-kanaal van Van Hoorne Entertainment bekijk je alle magische Sprookjesmusicals.

INITIATIEVEN VAN GEZELSCHAPPEN

Verschillende gezelschappen delen zelf livestreams op opnames van voorstellingen. Hieronder een actueel overzicht.

VIDEO'S VAN ARTIESTEN

Ben je vergeten wat de RIVM voorschriften waren? Of behoefte aan beweging na een hele dag thuiswerken? Doe de Macorona met Maartje & Kine!

Patrick Nederkoorn organiseerde de #wezullendoorgaan challenge waarin mensen opgeroepen werd elkaar een hart onder de riem te steken met een eigen versie van dit mooie lied. Inmiddels staan er echt vele versies op social media. De versies van de BNers werden gemonteerd tot onderstaande video.

Theatergroep Piepschuim: Anderhalve meter afstand, mensen! Anderhalve meter. Blijf op veilige afstand van elkaar en hou jezelf en je medemens gezond!

Kippenvel! Wibi Soerjadi, Willeke Alberti en Waylon hebben het nummer 'Samen zijn' opgenomen. Meer dan ooit komt de boodschap binnen, omdat samen zijn nu even niet vanzelfsprekend is.

DAT ZIJN GEEN GRAPPEN

Hoe is het gesteld met de grap en het vrije woord in tijden van corona? En slaat Nederland in crisistijd niet door? In een tweedelige special van de PowNed-documentaire 'Dat zijn geen grappen' nemen bekende cabaretiers en opiniemakers het wel en wee van Nederland in coronatijd eens stevig op de hak. 

Theater vanuit je luie stoel is gerealiseerd in samenwerking met Atlastheater, Theater het Kruispunt, Theater aan de Schie en Theater De Leest.