Zo werkt een livestream

Sinds maart dit jaar worden er veel meer livestreams aangeboden en maken er ook veel mensen gebruik van. Toch blijft het voor veel mensen een behoorlijk nieuwe en spannende techniek. Gelukkig is het opstarten van een livestream via onze website veel eenvoudiger dan je zou denken!

Nadat je via onze website een ticket hebt gekocht, ontvang je een bevestigingsmail. Een uur van tevoren verstuurt het systeem een mail met daarin de link voor de livestream. Zodra je op de link klikt, start de livestream vanzelf op en kun je de voorstelling bekijken. Om dit in beeld te brengen, hebben we een video gemaakt waarin we uitleggen hoe het opstarten van de livestream werkt.

Kan ik de livestream ook op mijn tv bekijken? 

Ja dit kan via Chromecast voor Android, of via Apple Airplay voor Apple apparaten. 

Nieuwe slimme tv’s hebben Chromecast en/of Airplay ingebouwd let dan op de volgende logo’s. 

 

Oudere modellen moeten gebruik maken van een chromecast of een AppleTV. Dit zijn externe apparaten die aan uw netwerk en de tv gekoppeld moeten worden. Uiteraard kun je je laptop ook met een HDMI-kabel aan je televisie aansluiten.

Windows Laptop/computer: 

Je kunt de livestream naar je tv casten door het gebruik van de ingebouwde casting in de Google Chrome browser. Deze vind je rechtsboven in de browser wanneer je klikt op de drie puntjes. Daar klik je vervolgens op casten. Zo cast je je complete scherm naar uw televisie, vervolgens klik je op volledig scherm zodat je alleen de livestream ziet in beeld. 

Apple Macbook/ Imac/: 

Je kunt de livestream naar je tv casten door het gebruik van de ingebouwde casting in de Google Chrome browser. Deze vind je rechtsboven in de browser wanneer je klikt op de drie puntjes. Daar klik je vervolgens op casten. Zo cast je je complete scherm naar uw televisie, vervolgens klik je op volledig scherm zodat u alleen de livestream ziet in beeld. 

Je kunt de livestream ook naar je Apple TV casten via Apple AirPlay (Airplay Icoon in video controls).  

Apple Iphone/ Ipad:  

Je kunt de livestream ook naar uw Apple TV casten via Apple AirPlay (Airplay Icoon in video controls).  


We zien je hopelijk snel online!