Podium van de Stad

De Goudse Schouwburg ontwikkelt zich in hoog tempo tot Podium van de Stad: een inspirerende ontmoetingsplaats die wij samen met organisaties en inwoners van Gouda vormgeven. Een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar we verbindingen leggen tussen publiek, spelers en podia. Niet alleen in onze gebouwen, maar ook op andere plaatsen in de stad. We verbinden ons aan Goudse activiteiten en ontwikkelen zelf nieuwe initiatieven. Zo kunnen we samen met Goudse culturele instellingen, maatschappelijke partners, onderwijs, politieke partijen en andere initiatieven bijdragen aan een levendige stad.  

Een greep uit al onze samenwerkingen:

Gouda750
In dit feestjaar vol activiteiten geven wij samen met het progammateam het slotweekend vorm met een driedaags festival vol activiteiten voor de hele stad. Met theater, spektakel en muziek geven we samen Gouda feestelijk aan toekomstige generaties door. 

Randprogramma in samenwerking met Cultuurhuis Garenspinnerij
Cursisten, muziekensembles en docenten van de Garenspinnerij verzorgen vaak leuke en inspirerende activiteiten rondom de professionele programmering. Met optredens in de foyers en verrassende workshops maken ze een voorstellingsbezoek extra bijzonder.

ActeerLAB in samenwerking met het Jeugdtheaterhuis
Het ActeerLAB is dé plek voor spannende theaterlessen voor jongeren. Via een kennismaking met alle genres kun je ontdekken hoe groot de wereld van theater eigenlijk is. Gecombineerd met kijkjes achter de schermen van de schouwburg en gesprekken met mensen uit het theatervak.

Popprogrammering in samenwerking met SoWhat
Om Gouda te laten genieten van een zo breed mogelijke line-up in een optimale setting, stemmen we onderling de muziekprogrammering af. Zo programmeren we samen met poppodium SoWhat muziek op beide locaties. Dat geldt dit jaar bijvoorbeeld voor de volgende acts: 
07-10: Steffen Morrison (Soul)
04-11: Marble Sounds (Belgenpop)
11-11: Hallo Venray (Haagse rockers)

Voorstellingen voor Goudse scholen en de Brede School
Samen met scholen en de Brede School organiseren wij voorstellingen op maat. Vaak met een educatief en speciaal randprogramma, verzorgd door een gezelschap of maatschappelijke partij. Zo kunnen kinderen en jongeren kennismaken met de wereld van theater en op een mooie manier leren over onderwerpen als geld of bijvoorbeeld pesten.

Gouds Literaire Café in samenwerking met Boekhandel Verkaaik en de Bibliotheek Gouda
De Goudse Literair Cafés steken we dit jaar iets anders in door korter van tevoren een populaire schrijver van dat moment uit te nodigen. Zo sluiten deze middagen  dichter aan bij de actualiteit.

Projecten in samenwerking met Museum Gouda, de Bibliotheek en de Garenspinnerij
Verschillende stadsbrede projecten pakken we op met andere grote culturele partijen in de stad. Dat maakt dat deze projecten een bredere invalshoek kennen en meer mensen bereiken.

Gouda bij Kaarslicht
Waarbij we aansluiten met een zelf geproduceerd muzikaal programma vol Gouds talent.
 
Popronde Gouda
De popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar plaatsvindt in een 40-tal steden door het land. Op 2 oktober 2022 strijkt de Popronde neer in Gouda: in poppodia, café's en  in de Goudse Schouwburg. Zo zie je de nieuwe generatie popmuzikanten in je eigen stad.
 
We breiden onze samenwerkingen graag nog verder uit. Heb je een idee? Zoek je een podium voor je activiteit? Klop dan bij ons aan. We denken graag mee bij het opzetten en faciliteren van mooie plannen.  
 
In onze nieuwsbrief, op de website en social media berichten we regelmatig over alle projecten en activiteiten.