Podium v/d Stad

De Goudse Schouwburg ontwikkelt zich in hoog tempo tot Podium van de Stad: een inspirerende ontmoetingsplaats die wij samen met organisaties en inwoners van Gouda vormgeven. Een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar we verbindingen leggen tussen publiek, spelers en podia.

Niet alleen in onze gebouwen, maar ook op andere plaatsen in de stad. We verbinden ons aan Goudse activiteiten en ontwikkelen zelf nieuwe initiatieven. Zo kunnen we samen met Goudse culturele instellingen, maatschappelijke partners, onderwijs, politieke partijen en andere initiatieven bijdragen aan een levendige stad.

Een greep uit al onze samenwerkingen:

Gouden Dans

In 15 dansrepetities maken senioren onder leiding van een choreograaf een korte theatrale dansvoorstelling. De voorstelling met aansluitend een danssalon voor het publiek wordt gepresenteerd op zaterdag 10 juni 2023. Lees verder →

Express Yourself

Onder professionele begeleiding krijgen 20 jongeren, in de leeftijd van 14 t/m 22 jaar, de kans om hun verhaal te vertellen en te laten zien middels dans, muziek en zang. Lees verder →

Popprogrammering in samenwerking met SoWhat!

Om Gouda te laten genieten van een zo breed mogelijke line-up in een optimale setting, stemmen we onderling de muziekprogrammering af. Zo programmeren we samen met poppodium SoWhat muziek op beide locaties.

Gouds Literaire Café

Hety Gouds Literaire Café is in samenwerking met Boekhandel Verkaaik en de Bibliotheek Gouda. De Goudse Literair Cafés steken we dit jaar iets anders in door korter van tevoren een populaire schrijver van dat moment uit te nodigen. Zo sluiten deze middagen dichter aan bij de actualiteit.

Projecten in samenwerking met Museum Gouda, de Bibliotheek en de Garenspinnerij

Verschillende stadsbrede projecten pakken we op met andere grote culturele partijen in de stad. Dat maakt dat deze projecten een bredere invalshoek kennen en meer mensen bereiken.

Gouda bij Kaarslicht

Waarbij we aansluiten met een zelf geproduceerd muzikaal programma vol Gouds talent.

Gouda750

Het feestjaar 2022 vol activiteiten gaven wij samen met het progammateam het slotweekend vorm met een driedaags festival vol activiteiten voor de hele stad. Met theater, spektakel en muziek geven we samen Gouda feestelijk aan toekomstige generaties door.

Randprogramma in samenwerking met Cultuurhuis Garenspinnerij

Cursisten, muziekensembles en docenten van de Garenspinnerij verzorgen vaak leuke en inspirerende activiteiten rondom de professionele programmering. Met optredens in de foyers en verrassende workshops maken ze een voorstellingsbezoek extra bijzonder.

ActeerLAB in samenwerking met het Jeugdtheaterhuis

Het ActeerLAB is dé plek voor spannende theaterlessen voor jongeren. Via een kennismaking met alle genres kun je ontdekken hoe groot de wereld van theater eigenlijk is. Gecombineerd met kijkjes achter de schermen van de schouwburg en gesprekken met mensen uit het theatervak.

Popronde Gouda

De popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar plaatsvindt in een 40-tal steden door het land. Op zondag 1 oktober 2023 strijkt de Popronde neer in Gouda: in poppodia, café's en in de Goudse Schouwburg. Zo zie je de nieuwe generatie popmuzikanten in je eigen stad.

Heb jij een idee?

We breiden onze samenwerkingen graag nog verder uit. Heb je een idee? Zoek je een podium voor je activiteit? Klop dan bij ons aan. We denken graag mee bij het opzetten en faciliteren van mooie plannen. Mail naar Reinier Postma (Programmamaker Podium van de Stad) of Jocelyne van Groningen (Progammamaker Jongeren)

In onze nieuwsbrief, op de website en social media berichten we regelmatig over alle projecten en activiteiten.