Ticketregeling

bewaar-je-ticket-nieuws.jpg

Het Coronavirus raakt ons allemaal, ook de culturele sector. Alle voorstellingen en evenementen t/m 1 juni zijn noodgedwongen verplaatst of afgelast. Verschillende brancheverenigingen hebben daarom de handen ineen geslagen en roepen iedereen op om tickets te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later.

Met de ticketregeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van tickets het bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen. Daardoor kan de culturele sector de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen en het geeft de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst.

Wat gebeurt er met gekochte tickets?
Op dit moment zijn wij nog altijd druk met de puzzel om voor zo veel mogelijk voorstellingen t/m 1 juni nieuwe data te vinden. Wij streven ernaar om iedereen met tickets vanaf dinsdag 28 april te informeren of de betreffende voorstelling wordt verplaatst of geannuleerd. Wordt de voorstelling definitief afgelast, of ben je verhinderd op de nieuwe datum? Dan zetten wij het geld van de tickets graag om naar een digitaal tegoed ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs. Het digitale tegoed van De Goudse Schouwburg blijft onbeperkt geldig.

Wil je geen gebruik maken van het digitale tegoed? In de mail die je ontvangt staan ook andere opties, zoals de mogelijkheid tot restitutie of om het geld te doneren. Met alle donaties die er landelijk worden gedaan wordt de gehele culturele sector gesteund, waaronder theaters, artiesten, makers en de mensen achter de schermen zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers.

Cultuur uit de regio
Voorstellingen onder de noemer Cultuur uit de regio (zoals voorstellingen van dansscholen, amateurgezelschappen en muziekverenigingen) vallen niet onder onze reguliere theaterprogrammering en worden separaat en in samenspraak met de scholen of gezelschappen afgewikkeld.

Word vriend
Wil je De Goudse Schouwburg nu al een steuntje in de rug geven? Word dan alvast Vriend voor seizoen 2020-2021. Deze bijdrage helpt ons om ook deze periode overeind te blijven en bovendien ontvang je zelf een aantal leuke extra’s. Klik hier voor meer informatie.

Hartelijk dank voor al het begrip, geduld en vertrouwen.
Natuurlijk hopen we iedereen snel weer in goede gezondheid terug te zien!