GOUDS VIRUS FESTIVAL

Nieuws-Festival.jpg

De Goudse Schouwburg organiseert online Gouds Virus Festival

Op vrijdag 20 maart zijn wij gestart met het eerste Goudse online huiskamerfestival! De Goudse Schouwburg heeft de deuren noodgedwongen gesloten als gevolg van de maatregelen rondom het Coronavirus, maar brengt nu theater naar de mensen toe.

Directeur Tineke Maas: ‘We hebben afgelopen week het Gouds Virus Festival bedacht waarmee we een positief cultureel virus willen verspreiden door Gouda. Tijdens dit festival kunnen mensen thuis via live streams genieten van theater, muziek en cabaret, rechtstreeks vanuit de huiskamer van de artiest naar de eigen huiskamers. Met dit initiatief willen we iedereen, ondanks de ernst van de situatie, weer wat hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie geven.’

Het festival start vrijdagavond om 20.00 uur; het tijdstip waarop de voorstellingen in de Grote zaal normaliter starten. De editie op 20 maart was de eerste in een reeks festivals dat De Goudse Schouwburg zal organiseren. Voor de artiesten en theaters is het op financieel gebied een erg onzekere tijd. Daarom vragen wij om een vrijwillige donatie voor alle artiesten die hier aan meewerken.

Hoe het festival precies werkt en welke artiesten er gaan optreden?
Lees er hier alles over.