Tip: Arts in Cinema

scenefoto danish.jpg

Bekijk internationale top-exposities en hun passievolle kunstenaars op het witte doek van Cinema Gouda. De laatste twee kunstdocumentaires van dit Arts in Cinema seizoen zijn binnenkort te zien.

Vanaf donderdag 15 september draait Danish Collector: DeLacroix To Gauguin
Deze kunstdocumentaire vertelt het fascinerende verhaal van de visionaire Deense zakenman Wilhelm Hansen. Krijg exclusieve toegang tot een uitverkochte tentoonstelling in de Royal Academy in Londen, de buitengewone collectie via het grote scherm in glorieuze high-definition. Van Hansen’s prachtige huis en tuinen in Ordrupgaard tot de straten van het bohemienachtige Parijs, deze film neem je mee op een reis naar enkele van de beste voorbeelden van 19e-eeuwse Franse kunst die ooit zijn verzameld.

Vanaf donderdag 13 oktober draait Pissarro: Father Of Impressionism
Het Ashmolean Museum kent een lange traditie van uitmuntendheid. Het allereerste openbare museum in het Verenigd Koninkrijk (dat zijn deuren opende in mei 1683) herbergt een wonderbaarlijk rijke collectie, waaronder het opmerkelijke Pissarro archief. Met exclusieve toegang tot het meest uitgebreide archief van welke Impressionistische schilder dan ook, en tot het eerste grote Pissarro retrospectief in vier decennia, deze film verkent en belicht het boeiende leven en werk van een ongelooflijke kunstenaar.