Pilot polsbandjes als coronatoegangsbewijs

d0f57b20-212a-11ec-ae28-02d2fb1aa1d7.jpg

Vrijdag 15 oktober (16:30 uur tot 23:45 uur) en zaterdag 16 oktober (10:00 uur tot 23:45 uur) is er een tweede pilot met polsbandjes als coronatoegangsbewijs. Zo hoef je maar één keer per dag langs een centraal punt om vervolgens toegang te krijgen tot de horeca, De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda.

Er is één centraal checkpoint ingericht Achter de Waag. Bij het checkpoint laat je je QR-code zien via de CoronaCheck-app of op papier. Na scannen van de QR-code en controle van het legitimatiebewijs, ontvang je een polsbandje. Voor elke dag geldt een andere kleur polsbandje, omdat de negatieve PCR-test 24 uur geldig is. Na ontvangst van het polsbandje kan een bezoeker de rest van de dag toegang krijgen tot iedere aangesloten voorziening, zonder opnieuw gecontroleerd te worden op het coronatoegangsbewijs.

De pilot geldt voor iedereen die een coronatoegangsbewijs nodig heeft in het centrum (binnen de singels), bij Cinema Gouda of De Goudse Schouwburg. Gebruik maken van het polsbandje is vrijwillig, bezoekers mogen bij binnenkomst ook gebruik maken van de QR-code.

Lees er alles over op: https://www.gouda.nl/actueel/gemeente-gouda-start-pilot-polsbandjes-als-coronatoegangsbewijs