Vier+ sterren voor Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

hand nacht nieuwsitem.jpg

De roman The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time van Mark Haddon is een modern klassieker. Het boek is gelauwerd met diverse literaire prijzen en er zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht. De Nederlandse voorstelling, geregisseerd door Pieter Kramer, ging 15 september in première en ook deze werd goed ontvangen.

Zo schreef Scènes.nu: "Met zijn ingetogen spel, gelukkig zonder gekke maniertjes, maakt Mattias van de Vijver van Christopher een onalledaagse, innemende puber. Erg mooi is de enorme liefde waarmee de mensen om hem heen Christopher bejegenen. Ik zag enkele jaren geleden de ook mooie, originele Engelstalige productie, maar deze versie is veel rijker in fantasie en spel. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is een uiterst smaakvolle en ook zeer liefdevolle ode aan mensen die anders zijn. Pieter Kramer overtreft zichzelf."

De Volkskrant schreef ook een mooi stuk. "Regisseur Pieter Kramer is op zijn best als hij deze reis door de ogen van Christopher mag verbeelden. Met acht acteurs in een veelvoud aan rollen, ettelijke decorstukken en projectiebeelden en muziek en dans maakt hij hiervan een wonderbaarlijk shownummer. Het gaat net zo lang door, totdat je zelf in je stoel zit te hyperventileren, net als Christopher."

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober is de voorstelling bij ons in de Goudse Schouwburg te zien en er zijn nog tickets!