Tijdelijk geen livestreams

nieuwsbericht 28 jankopie.jpg

Sinds het begin van de coronapandemie is de schouwburg doorlopend bezig geweest met het blijven brengen van cultuur voor Gouda. In de vorm van het Virusfestival, met livestreams, met publiek als het kon en zonder publiek wanneer het even niet mogelijk was. Daarnaast waren de Goudse talkshow Gouw aan Tafel, eigen producties en landelijke evenementen als de eindeseizoensopname van Man man man, de podcast via livestream te zien.

Gezien de nog strengere maatregelen waaronder een avondklok, is afgelopen week helaas het besluit genomen om tot 9 februari helemaal dicht te gaan. Hoewel livestreams, ook in de avond, nog wel mogen, wil het theater talkshowgasten, artiesten en medewerkers niet in een onveilige situatie brengen. De Goudse Schouwburg neemt daarin haar verantwoordelijkheid als organisatie, hoe groot de wens ook is om door te gaan met het bezorgen van inspiratie, hoop en afleiding aan Gouwenaars.

Best of 3x30 in Concert
Om toch nog een beetje theater naar schouwburgbezoekers te brengen, zijn er komende weken zijn er compilaties te zien van eerder gespeelde voorstellingen van 3x30 in Concert. Deze compilaties zijn vanaf donderdag 28 januari gratis online te zien, iedere dinsdag en donderdag om 21:00 uur, zodra de avondklok ingaat. Zodra het weer verantwoord is om mensen bij elkaar te brengen, worden de livestreams onmiddellijk hervat. De twee afleveringen van Gouw aan Tafel, die de komende twee weken zouden plaatsvinden, zijn doorgeschoven naar woensdag 17 en 24 februari.