NON STOP programma gaat online door

karin3.jpg

Gisteravond werd in de toespraak van Mark Rutte een “harde lockdown” aangekondigd, wat betekent dat ook De Goudse Schouwburg haar deuren voor publiek moet sluiten. Gelukkig lanceerde het theater een aantal weken geleden De Goudse Schouwburg NON STOP, met een programma dat altijd door kan gaan. Hierdoor schakelt het programma makkelijk naar een online programma.

Bijna alle voorstellingen die voor december geprogrammeerd stonden, kunnen nu doorgaan via livestream. Bezoekers kopen een kaartje voor een voorstelling, maar bekijken die vanuit huis, vanaf hun laptop of televisie. Zo hoeven bezoekers niet de deur uit en kunnen zij alsnog op een veilige manier van theater genieten. Enkele voorstellingen die al in het reguliere programma stonden, worden geannuleerd. Met kaartkopers wordt persoonlijk contact opgenomen.

Komende zondag zou Karin Bloemen 30 bezoekers ontvangen in het middagprogramma Zoet op Zondag, nu luisteren bezoekers vanuit huis naar haar lievelingsliedjes. Brownies&downieS levert een box vol lekkernijen die bij te bestellen zijn en worden thuisbezorgd. Het nieuwe concept 3x30 in Concert, waar 3 verschillende artiesten optreden, is nu niet enkel in drie zalen, maar in alle huiskamers van bezoekers te zien.

De Goudse Schouwburg viert kerst samen met de Gouwenaren. Zo is op kerstavond 6 keer Scrooge in 10 minuten te zien, in samenwerking met Kleintheater Zwaan, Mirakeltheater en Gouda Bruist. Op Tweede Kerstdag is het feest in heel Gouda, want via de livestream van de X-Mas Sing Along, zing je met het hele gezin mee met de leukste kerstklassiekers.

De Goudse Schouwburg NON STOP is tijdens de gedeeltelijke lockdown ontstaan, toen het team van de schouwburg opnieuw veel voorstellingen moest annuleren. De gedachte achter het huidige programma is dat dat niet meer nodig is, omdat voorstellingen ook via livestream door kunnen gaan. Gouda plukt nu de vruchten van dit nieuwe programma en hoeft het de komende periode in ieder geval niet volledig zonder theater te doen.