Aanmeldingen debuuteditie Gouden Dans vol


De Goudse Schouwburg nodigt vanaf 13 februari veertig senioren uit om mee te doen met een korte theatrale dansvoorstelling tijdens Gouden Dans. De aanmeldingen zijn sneller gegaan dan verwacht en momenteel zitten alle plekken helaas vol.

Benieuwd naar het resultaat? In vijftien dansrepetities maken twee groepen senioren onder leiding van choreograaf Tineke Veenhof een korte theatrale dansvoorstelling. De voorstelling met aansluitend een danssalon voor het publiek wordt gepresenteerd op zaterdag 10 juni.

Het project is een samenwerking tussen de Goudse Schouwburg, VSB Fonds, Oranje Fonds, Kwadraad, Gemeente Gouda, Stichting FEMI, LVC en Gouden Dans.

Lekkage in de schouwburg


Een gesprongen boiler heeft in de nacht van 8 op 9 augustus gezorgd voor een groot waterballet in de Goudse Schouwburg. Doordat ook de hoofdkraan nog openstond, is er een gigantische lekkage ontstaan.

Het overdrukventiel van de boiler op de tweede verdieping was gesprongen. De oorzaak daarvan is nog niet bekend, maar het water is er zo hard uitgespoten dat zelfs de betonnen opvangbak waarin de boiler stond niets tegenhield. Het is recht door de muren gegaan en toen gaan lekken naar de verdiepingen eronder. In de kleedkamers stond het water zelfs tot enkelhoogte. Na snel contact met VOOGT Assurantiën waren er binnen drie kwartier experts aanwezig om de ruimtes leeg te pompen en drooginstallaties op te zetten. Na een korte inventarisatie bleek er forse waterschade te zijn en de schouwburg werd ook tijdelijk afgesloten van het elektriciteitsnetwerk.

‘Het ergste was dat er zelfs allemaal water onder de vloer van de kleine zaal is gelopen. Met pijn in ons hart hebben we staan kijken hoe er allemaal grote gaten in de net geschuurde en geoliede vloer werden geboord’ – Tineke Maas

In goede samenwerking met de verzekeraar en Gemeente Gouda (eigenaar van het pand) is er hard gewerkt aan schade- en herstelwerkzaamheden. Daarnaast hebben we hulp gehad van vrijwilligers, gasten en supporters. Wij zijn erg dankbaar voor alle steun! Inmiddels is de vloer van de Kleine zaal er al uit en is de vloerbedekking verwijderd uit alle kleedkamers. Grote machines zijn in werking om het beton te drogen. Zodra de vloer droog genoeg is komt er een tijdelijke toneelvloer in de Kleine zaal. Gelukkig kunnen we in september dan gewoon op tijd open voor alle voorstellingen die op het programma staan.

Podium van de Stad


De Goudse Schouwburg ontwikkelt zich in hoog tempo tot Podium van de Stad: een inspirerende ontmoetingsplaats die wij samen met organisaties en inwoners van Gouda vormgeven. Een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar we verbindingen leggen tussen publiek, spelers en podia. Niet alleen in onze gebouwen, maar ook op andere plaatsen in de stad. We verbinden ons aan Goudse activiteiten en ontwikkelen zelf nieuwe initiatieven. Zo kunnen we samen met Goudse culturele instellingen, maatschappelijke partners, onderwijs, politieke partijen en andere initiatieven bijdragen aan een levendige stad.  

Een greep uit al onze samenwerkingen:

Express Yourself
Onder professionele begeleiding krijgen jongeren de kans om hun verhaal te vertellen en te laten zien middels dans, muziek en zang. Samen met een regisseur, creatief leider, coaches en docenten van verschillende disciplines werken zij hun performance uit tot een voorstelling. Iedere jongere heeft het recht heeft op een podium voor zijn of haar verhaal- en dat podium krijgen zij.

Gouden Dans
Het project ‘Gouden Dans in het theater’ is gericht op mensen die op leeftijd zijn. In 15 dansrepetities maken twee groepen senioren onder leiding van choreograaf Tineke Veenhof een korte theatrale dansvoorstelling. De voorstelling met aansluitend een danssalon voor het publiek wordt gepresenteerd op zaterdag 10 juni 2023.

Gouda750
In dit feestjaar vol activiteiten geven wij samen met het progammateam het slotweekend vorm met een driedaags festival vol activiteiten voor de hele stad. Met theater, spektakel en muziek geven we samen Gouda feestelijk aan toekomstige generaties door. 

Randprogramma in samenwerking met Cultuurhuis Garenspinnerij
Cursisten, muziekensembles en docenten van de Garenspinnerij verzorgen vaak leuke en inspirerende activiteiten rondom de professionele programmering. Met optredens in de foyers en verrassende workshops maken ze een voorstellingsbezoek extra bijzonder.

ActeerLAB in samenwerking met het Jeugdtheaterhuis
Het ActeerLAB is dé plek voor spannende theaterlessen voor jongeren. Via een kennismaking met alle genres kun je ontdekken hoe groot de wereld van theater eigenlijk is. Gecombineerd met kijkjes achter de schermen van de schouwburg en gesprekken met mensen uit het theatervak.

Popprogrammering in samenwerking met SoWhat
Om Gouda te laten genieten van een zo breed mogelijke line-up in een optimale setting, stemmen we onderling de muziekprogrammering af. Zo programmeren we samen met poppodium SoWhat muziek op beide locaties. Dat geldt dit jaar bijvoorbeeld voor de volgende acts: 
08-02 Harry Sacksioni @ De Goudse Schouwburg
24-02 Steffen Morisson @ So What!
17-03 Alex Roeka @ De Goudse Schouwburg
24-03 The Jerry Hormone Ego Trip @ So What!
30-03 Blaudzun @ De Goudse Schouwburg
19-04 Spinvis & Saartje van Camp @ De Goudse Schouwburg
26-05 Engels @ So What!

Voorstellingen voor Goudse scholen en de Brede School
Samen met scholen en de Brede School organiseren wij voorstellingen op maat. Vaak met een educatief en speciaal randprogramma, verzorgd door een gezelschap of maatschappelijke partij. Zo kunnen kinderen en jongeren kennismaken met de wereld van theater en op een mooie manier leren over onderwerpen als geld of bijvoorbeeld pesten.

Gouds Literaire Café in samenwerking met Boekhandel Verkaaik en de Bibliotheek Gouda
De Goudse Literair Cafés steken we dit jaar iets anders in door korter van tevoren een populaire schrijver van dat moment uit te nodigen. Zo sluiten deze middagen dichter aan bij de actualiteit.

Projecten in samenwerking met Museum Gouda, de Bibliotheek en de Garenspinnerij
Verschillende stadsbrede projecten pakken we op met andere grote culturele partijen in de stad. Dat maakt dat deze projecten een bredere invalshoek kennen en meer mensen bereiken.

Gouda bij Kaarslicht
Waarbij we aansluiten met een zelf geproduceerd muzikaal programma vol Gouds talent.

Gluren bij de Buren
In navolging van een groot aantal andere steden in het land, komt het amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren voor het eerst naar Gouda op zondagmiddag 5 februari. Vele voordeuren in de stad openen voor intieme huiskamerconcerten. Ook de schouwburg is hiervoor een ontmoetingsplek in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. 

Popronde Gouda
De popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar plaatsvindt in een 40-tal steden door het land. Op zondag 1 oktober 2023 strijkt de Popronde neer in Gouda: in poppodia, café's en  in de Goudse Schouwburg. Zo zie je de nieuwe generatie popmuzikanten in je eigen stad.
 
We breiden onze samenwerkingen graag nog verder uit. Heb je een idee? Zoek je een podium voor je activiteit? Klop dan bij ons aan. We denken graag mee bij het opzetten en faciliteren van mooie plannen.  
 
In onze nieuwsbrief, op de website en social media berichten we regelmatig over alle projecten en activiteiten.

Contact


Contactgegevens
De Goudse Schouwburg
Boelekade 67, 2806 AE Gouda

Tickets & Service
kassa@goudseschouwburg.nl
Tel. 0182 - 513 750

Hospitality & Sales
horeca@goudseschouwburg.nl 
verhuur@goudseschouwburg.nl

Techniek
Manager Techniek en Gebouwenbeheer: Kees Knegjes
k.knegjes@goudseschouwburg.nl
Tel. 0182-683 114 (Momenteel beter per e-mail bereikbaar)

Technische planning
planning@goudseschouwburg.nl
Tel. 0182 - 516 528 (Momenteel beter per e-mail bereikbaar)

Techniek buiten kantoortijden
Tel. 0182-683 117

Gebouwbeheer
Edward de Vlieg
e.de.vlieg@goudseschouwburg.nl
Tel. 0182 - 683 116

Programmering
Programmeur: Alex Mooren 
a.mooren@goudseschouwburg.nl

Marketing
marketing@goudseschouwburg.nl
Tel. 0182 - 683 111

Financiën & control
facturen@goudseschouwburg.nl

Manager financiën & control: Martijn Vink
m.vink@goudseschouwburg.nl

Directeur
Tineke Maas
directie@goudseschouwburg.nl

Kamer van Koophandel / BTW  
BTW-nummer: NL0029.14.475.B.01
KvK-nummer: 41 17 20 46

Backstage businesspartners


Sinds seizoen 2021-2022 kent de Goudse Schouwburg in Backstage Businesspartners een bijzondere businessclub. De aangesloten bedrijven worden echt als partners meegenomen in de business achter de schermen. Per seizoen bezoeken we gezamenlijk drie mooie voorstellingen, omlijst met een ontvangst en een naborrel. Elk seizoen sluiten we af met een bijzonder locatiebezoek. Daarnaast is er een presentatie van het nieuwe seizoen, exclusief voor Backstage Businesspartners en kunnen partners met voorrang kaarten bestellen. Na een paar hele leuke en exclusieve kennismakingsdiners en een eerste seizoen met inspirerende bijeenkomsten telt dit netwerk inmiddels ruim 25 leden. 

Door lid te worden van dit netwerk steunt u de Goudse Schouwburg, een belangrijke culturele pijler in regio Gouda. 

Waarom zou ik lid worden van Backstage? 
- Bijdragen aan cultuur in Gouda
- Mogelijkheid om zakelijke contacten te versterken in een culturele omgeving
- Mogelijkheid een zakenrelatie, collega of partner mee te nemen in een ongedwongen setting
- Gezamenlijk bezoek aan drie voorstellingen met ontvangst en netwerkborrel na 
- Jaarlijks een bijzondere locatiebezoek speciaal voor de Businesspartners 
- Tegenprestaties als eerder kopen, naamsvermelding in schouwburg en op website 

Waarom zou ik de Goudse Schouwburg steunen? 
- Is het kloppend hart van Gouda, in toenemende mate een Podium van de Stad 
- Een landelijk bekend podium, met jaarlijks ruim 160.000 bezoekers en bijna 400 activiteiten 
- Speelt actief in op initiatieven in gemeente, regio en op nationaal niveau 

Wat is het belang van cultuur? 
- Belangrijk voor vestigingsklimaat bedrijven  
- Bevorderen woonaantrekkelijkheid voor werknemers en klanten  
- Goed voor economie en toerisme 
- Draagt bij aan samenhang en gemeenschapszin in Gouda  
- Stimuleert verbeeldingskracht, rijkt andere invalshoeken aan, maakt flexibeler en weerbaarder 

Sponsoring
Ook zoeken wij actief naar sponsors. Sponsoring komt ten goede aan onze activiteiten als Podium van de Stad en zaken die buiten de reguliere exploitatie vallen.
Omdat sponsoring vraagt om maatwerk, gaan wij graag met u in gesprek om wensen en mogelijkheden naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Hierbij valt te denken aan naamsponsoring van een zaal of foyer, een project of voorstelling of uw bedrijfsnaam op de tickets.  

Benieuwd naar de mogelijkheden van sponsoring of naar een lidmaatschap van Backstage?
Neem dan contact op met Tineke Maas, directeur: t.maas@goudseschouwburg.nl.

Vacature Programmamakers


Stichting Schouwburgcomplex Gouda exploiteert zowel de Goudse Schouwburg als Cinema Gouda. Beide uitgaansgelegenheden bieden wekelijks een groot aantal voorstellingen, films en activiteiten voor een divers publiek uit Gouda en omgeving. De Goudse Schouwburg toont ruim 300 theatervoorstellingen per jaar en Cinema Gouda vertoont 7 dagen per week een breed aan scala aan films in 6 zalen.

De Goudse Schouwburg is een belangrijk stadspodium voor de podiumkunsten. Wij tonen een selectie uit het landelijke aanbod, we bieden programma samen met stedelijke partners en we zoeken de combinatie met het filmaanbod in onze cinema. Binnen de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda werkt het programmering- en marketingteam nauw met elkaar samen bij het maken van keuzes uit het stedelijk en landelijke podiumaanbod.

Ter uitbreiding van ons team en ter versterking van onze rol als Podium van de Stad zoeken we een creatieve en enthousiasmerende Programmamaker Stad en een Programmamaker Jongeren. Die niet bang zijn voor vieze voeten, die niet snel nee als antwoord accepteren.

Programmamaker Stad en een Programmamaker Jongeren (v/m/x)

beide voor gemiddeld 24 uur per week

Met onze programma’s willen we aansluiten bij maatschappelijke en actuele trends en ontwikkelingen. Als Programmamaker Stad of Jongeren werk je nauw samen met de programmacoördinator en de directeur en ben je medeverantwoordelijk voor het stevige profiel als Podium van de Stad.

Wat ga je doen:
> Je initieert, ontwikkelt en realiseert nieuw programma met maatschappelijke en culturele organisaties uit het sociaal domein en/of onderwijsorganisaties, waarbij ontmoeting, verbinding, verdieping en vermaak centraal staan.
> Je ontwikkelt randprogramma bij bestaande voorstellingen en concerten. Dit contextprogramma versterkt en verdiept het reguliere programma op inhoud en publiekswerking.
> Je zoekt naar relevante doelgroepen voor de maatschappelijk geëngageerd voorstellingen in het seizoenprogramma. Alles met als doel een jonger, diverser en inclusiever publiek.

Wat vragen we:
> Je bent communicatief, verbindend en empathisch.
> Je bent een aanpakker en werkt en denkt oplossingsgericht.
> Je hebt een groot hart voor cultuur en een groot hart voor de stad Gouda en haar inwoners.
> Je volgt de actualiteit en maatschappelijke trends en weet deze te vertalen naar programma.
> Je onderhoudt warme contacten met allerlei verschillende doelgroepen en je levert een actieve bijdrage aan het bereiken van hen.
 > Daarnaast ben je ook in staat om relevante subsidies binnen te halen.

Voor het opzetten van projecten werk je o.a. samen met de stadsprogrammeur van de C4 (4 grootste Goudse instellingen) en ons productie- en marketingteam.

Je hebt een HBO/WO opleiding in de sfeer van de functie (maatschappelijk, creatief, social design), minimaal 3 jaar werkervaring en staat open voor veel bijleren in de praktijk.

Wat bieden we jou:
Salaris in schaal 6 van de cao Nederlandse Podia, mede afhankelijk van leeftijd en ervaring
Werken in een theater en cinema met ambities in een stad met ambities
De mogelijkheid om samen met je collega’s echt impact te maken
Meer dan 300 voorstellingen en projecten per seizoen
Een dienstverband van 24 uur, in eerste instantie voor 1 jaar, daarna vast
Veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Interesse?
Wij zoeken actief naar nieuwe collega’s die vanuit verscheidenheid in afkomst en achtergrond een kleurrijk palet aan talenten met zich meebrengen.
We zien jouw sollicitatie met motivatie en CV vóór 1 november 2022 tegemoet via vacature@goudseschouwburg.nl onder vermelding van vacature Programmamaker.
Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je terecht bij Tineke Maas, directeur t.maas@goudseschouwburg.nl of telefonisch: 0182 513 353.

Vacature Officemanager


Stichting Schouwburgcomplex Gouda exploiteert zowel de Goudse Schouwburg als Cinema Gouda. Beide uitgaansgelegenheden bieden wekelijks een groot aantal voorstellingen, films en activiteiten voor een divers publiek uit Gouda en omgeving. De Goudse Schouwburg is met haar ruim 300 theatervoorstellingen per jaar een toonaangevend podium in Nederland en is hét Podium van de Stad voor Gouda en omgeving. Cinema Gouda vertoont 7 dagen per week alle grote films in 6 zalen. Bovendien vinden in beide gebouwen talloze culturele en commerciële evenementen plaats. 
 
Per direct hebben wij ruimte voor een  
Officemanager/management ondersteuner  
36 uur per week 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die ons op verschillende afdelingen komt versterken.  
Wie ben jij? 
Als officemanager  
> Ben je nauwkeurig, pro-actief, servicegericht en betrouwbaar 
> Vind je het fijn om alles op rolletjes te laten verlopen 
> Ben je stressbestendig en flexibel 
> Werk je gestructureerd ook al is geen dag hetzelfde 
> Heb je ervaring als managementassistent of officemanager met bijbehorende opleiding 
> Kent Office 365 voor jou geen geheimen en is kennis van ticketingsystemen een pré 
> Werk je mee aan optimale bereikbaarheid door het beheren van de telefoon 

Wat ga je doen? 
> Secretariële ondersteuning van verschillende afdelingen 
> Uitvoeren administratieve processen rondom kaartverkoop  
> Agendabeheer, maken van afspraken en ontvangen van gasten 
> Ondersteunende werkzaamheden voor de directeur 
> Notuleren Raad van Toezicht vergaderingen 
> Alles wat nodig is om het kantoor op rolletjes te laten lopen. 

Wat bieden wij? 
> Een boeiende werkplek in de wereld van podiumkunsten en cinema 
> Een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is 
> Leuke collega’s en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling 
> Een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling 
> Een functie voor gemiddeld 36 uur per week 
> Een salaris conform de CAO Nederlandse Podia, afhankelijk van leeftijd en ervaring 

Interesse? 
Wij zoeken actief naar nieuwe collega’s die vanuit verscheidenheid in afkomst en achtergrond een kleurrijk palet aan talenten met zich meebrengen. 
We zien jouw sollicitatie met motivatie en CV vóór 10 juni 2022 tegemoet via vacature@goudseschouwburg.nl t.a.v. T. Maas. 
Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je terecht bij Tineke Maas, via t.maas@goudseschouwburg.nl.  

Ons verhaal


De culturele sector is hard getroffen door de corona maatregelen en zo ook De Goudse Schouwburg. Alle activiteiten hebben vanaf 12 maart 2020 een tijd stilgelegen. Toen we de activiteiten weer mochten hervatten was het nog maar mogelijk om ca. 20-25% van de zaalcapaciteit te gebruiken om zo de 1,5 meter te waarborgen. In oktober 2020 waren wij opnieuw genoodzaakt om de deuren te sluiten, vanwege de gedeeltelijke lockdown.

Gelukkig ervaren we veel steun vanuit bezoekers en vanuit de politiek. De toekomst is nog onzeker, maar wij zetten alles op alles om de deuren open te houden.  De Goudse Schouwburg heeft altijd hele goede bezettingspercentages gehad en dat is precies waar nu de crux zit. Door de hoge inkomsten uit kaartverkoop, horeca en verhuur ontving De Goudse Schouwburg relatief weinig subsidie. De eigen inkomsten zijn nu zo substantieel gedaald, dat we snel in de problemen zijn gekomen. Sneller dan andere theaters, die meer subsidie ontvangen. 

Ontslagen
Gemeente Gouda schoot ons in juli te hulp met een gift van 200.000 euro om de ergste nood te lenigen, maar helaas kon dit niet voorkomen dat er ook ontslagen zouden vallen. Van 12 medewerkers is het contract beëindigd en daarnaast zijn tijdelijke contracten niet verlengd en zijn contracten met zzp-ers stilgelegd. Dit was een enorme klap voor iedereen binnen de organisatie.

Steun gemeente en rijk
Met de schenking van gemeente Gouda werd de continuïteit van de Goudse Schouwburg langer geborgd, maar extra steun was cruciaal om de gehele coronaperiode te overbruggen. In augustus kregen wij het goede nieuws dat we konden rekenen op rijkssteun van € 435.702 mits Gemeente Gouda het bedrag zou matchen, bijvoorbeeld door middel van het kwijtschelden van de huur. De rijkssteun was zeker niet vanzelfsprekend, omdat er hoge eisen gesteld werden aan de regeling, maar de lobby van directeur Tineke Maas in samenwerking met gemeente Gouda heeft toch geleidt tot dit fantastische resultaat.

Alle politieke partijen zijn het erover eens dat De Goudse Schouwburg niet failliet mag gaan en hoe dan ook moet worden behouden. De officiële uitspraak volgt in oktober, maar de huidige berichtgeving dat de gemeente de rijkssteun wil matchen is zeer hoopgevend en het vertrouwen vanuit de politieke partijen doet ons goed.

Kickstart Cultuurfonds
Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theaters, concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen ten behoeve van de 1,5 metersamenleving te realiseren. De aanvraag van De Goudse Schouwburg is gehonoreerd voor een bedrag van €37.538,- Het toegekende bedrag zal onder andere worden ingezet om buiten een overkapping te realiseren, waardoor bezoekers overdekt kunnen wachten bij de entree. Daarnaast worden tafeltjes ontworpen voor in de zaal, voor de drankjes die tijdens deze periode mee de zaal in mogen. Ook komen er zwarte doeken over de lege rijen om meer sfeer in de zaal te creëren en zijn er investeringen mogelijk op het gebied van extra hygiënezuilen, meer nooduitgangbordjes en digitale schermen met publieksinformatie.

Steun bezoekers
Wij zijn ook heel dankbaar voor alle steun die we vanuit bezoekers mogen ervaren. We mochten donaties ontvangen en veel bezoekers zijn vriend geworden. Daarnaast zijn wij erg blij met alle mensen die ook in coronatijd de schouwburg zijn blijven bezoeken. Natuurlijk moeten we nog steeds alles op alles zetten en zoeken naar nieuwe verdienmodellen, maar alle steun die we mogen ervaren biedt ons wel ademruimte en perspectieven voor de toekomst.

Uit de media:
Toch kans op rijkssteun voor Goudse Schouwburg (AD)
Goudse Schouwburg ontslaat twaalf medewerkers ondanks 200.000 euro steun van gemeente (AD)
Goudse Schouwburg moet mensen ontslaan (Omroep West)
Ruim 4 ton rijkssteun voor Goudse Schouwburg (Goudse Post)
 

Met een goed gevoel het nieuwe jaar in!Met een goed gevoel het nieuwe jaar in! Geniet van mooie voorstellingen met een feel-good verhaal. Trakteer jezelf, je familie of vrienden op een gezellige avond uit.


THE PROM - PIA DOUWES, JOKE DE KRUIJF E.A.

DI 31 JANUARI, WO 1 & DO 2 FEBRUARI - 20.00 uur

Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor.

LEES MEER   TICKETS

JON VAN EERD E.A. - ZO VADER ZO ZOON

WO 15 MAART - 20.00 uur

Een gierend gek familiefeest! De laatste keer dat Jon van Eerd in de huid kruipt van zijn alter ego Harrie Vermeulen.

LEES MEER   TICKETS


TINEKE SCHOUTEN - DUBBEL (REPRISE)

WO 10 & DO 11 MEI - 20.00 uur

Voor deze 25ste jubileumshow kan ze niet wachten om jullie weer hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen.

LEES MEER   TICKETS
 

Weten wat er nog meer te zien is?
Bekijk hier de agenda


 

Vacature lid Raad van Toezicht


In de Goudse Schouwburg gebeurt het! Stichting Schouwburgcomplex Gouda exploiteert zowel de Goudse Schouwburg als Cinema Gouda. Beide ‘belevingsplekken’ bieden wekelijks een groot aantal voorstellingen, films en activiteiten voor een divers publiek uit Gouda en omgeving. De Goudse Schouwburg is met haar ruim 300 theatervoorstellingen per jaar een toonaangevend podium in Nederland en is hét Podium van de Stad voor Gouda en omgeving; een inspirerende ontmoetingsplaats die samen met organisaties en inwoners van Gouda wordt vorm gegeven. Cinema Gouda vertoont 7 dagen per week alle grote films in 6 zalen. Bovendien vinden in beide gebouwen talloze culturele en commerciële evenementen plaats. De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda zijn plekken waar iedereen zich thuis voelt en waar verbindingen worden gelegd tussen publiek, spelers en podia. 

Het team van de Raad van Toezicht bestaat op dit moment uit 5 leden. Gezamenlijk zijn zij toezichthouder van de directeur/bestuurder. [De Raad geeft advies bij beleidsvoorbereiding en -uitvoering, keurt het strategisch lange termijn beleid, de jaarrekening en de begroting goed en] vervult de rol van werkgever van de directeur-bestuurder. De Raad hanteert de Code Cultural Governance en komt zo vaak als nodig bijeen, maar tenminste 5 maal per jaar. De leden van de Raad zijn onbezoldigd.

Van de raadsleden wordt verwacht dat ze:: 

 • In staat zijn de visie van De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda uit te dragen.

 • Betrokken zijn bij de doelstelling en de aard van de stichting.

 • Toezicht houden op de uitvoering van de beleidsuitgangspunten van de stichting.

 • In staat zijn om met de andere bestuursleden te werken als een team.

 • Het bestuursbeleid zowel intern als extern uitdragen.

 • Afstand weten te bewaren tot de organisatie, niet gericht zijn op het operationeel deel.

 • De balans bewaken tussen kritisch tegenspel en constructief samenwerken.

 • Met vertrouwelijke gegevens kunnen omgaan.

Ter versterking en aanvulling van de competenties is de Raad op zoek naar een lid met specifiek: 

 • Een ruime / brede ervaring in het cultureel domein;

 • Een goed netwerk in de culturele sector;

 • Veel affiniteit met theater en film;

 • Toezichthoudende ervaring en/of capaciteiten.

De Raad heeft diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel en daagt daarom met name kandidaten met een cultureel diverse achtergrond en jongere toezichthouders uit om met ons mee te doen.

Met inhoudelijke vragen over deze vacature kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Raad, de heer Van der Wel, tel. 06-53860539 of met de directeur van Stichting Schouwburgcomplex Gouda, Tineke Maas, telefoon 06-51267842. Uw reactie kunt u mailen naar t.maas@goudseschouwburg.nl. Een informatiepakket kunt u opvragen bij Daniëlle de Korte: d.dekorte@goudseschouwburg.nl.