Dilana Smith

Legendary Women of Rock

Muziek
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 24,50

Haar gestalte mag petit zijn, maar zodra zangsensatie Dilana Smith (Zuid-Afrika) in de huid kruipt van rocklegendes als Tina Turner, Janis Joplin of Cyndi Lauper is ze ‘larger than life’. Ze zingt hun nummers en eigen songs. Dilana rocks: moeiteloos schakelt ze van grote hits vol vuur naar intieme ballads die ontroeren. 

Tussen de nummers door vertelt ze in een charmante mengelmoes van Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans over opmerkelijke paralellen tussen haar roerige leven en dat van haar heldinnen.

Welk lied ze ook zingt, ze gaat los met alles wat ze heeft: een krachtige, bezielde soul- en rockstem en een atletisch, expressief lichaam. Ze wordt bijgestaan door topmuzikanten die haar feilloos aanvoelen. 

Dilana ontroert, verleidt en schudt wakker. Ze is een magneet: aan het einde van de avond houdt iedereen van haar.

Over Legendary Women of Rock schreef 

Soundz.nl: ‘een mooi en enerverend theaterconcert… Je zal er geen spijt van krijgen, want naast een geweldige zangeres en band krijg je een mooi en gevarieerd concert!’

Credits:
Zang en gitaar: Dilana Smith
Gitaar: Jeff Zwart
Drums: Niels Voskuil
Hammond en toetsen: Lennart Temmink

Biografie
Dilana Smith (1972, Johannesburg, Zuid-Afrika) heeft haar eerste nummer één-hit Dancing in the Moonlight als ze zestien is. De muziek brengt haar in 1996 naar Nederland waar ze haar eerste soloalbum Wonderfool uitbrengt, waarvan twee singles uitgeroepen worden tot 3FM Megahits.  

In 2001 verhuist ze naar Amerika, waar zij met leden van onder meer Metallica en Guns N’ Roses werkt en het voorprogramma van Aerosmith en van Beth Hart verzorgt. Met haar cover van Roxanne (The Police) treedt Dilana op in The Ellen DeGeneres Show.  

Sinds 2017 woont zij in Nederland en is zij met haar eigen band een graag geziene act op festivals en poppodia.  

In seizoen 2022-2023 oogst zij staande ovaties als special guest in het theaterconcert Motel Westcoast van Syb van der Ploeg en muzikanten. Van 2023 tot en met 2025 toert ze met haar eerste theatershow Legendary Women of Rock door Nederland.  

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips